Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Στην εκπνοή του 2012



Το 2012 φεύγει και δεν μπόρεσα να μη μελαγχολήσω και φέτος.
Όχι για το χρόνο που φορτώνομαι, αλλά για τα χρόνια και τα άτομα που έφυγαν και δεν ξαναγυρίζουν.
Μελαγχολία για όλα και όσους δεν θα ξαναδώ.
Για όλα όσα δεν είπα, δεν πρόλαβα, δεν έκανα.
Αλλά και ευγνωμοσύνη για όσα αξιώθηκα να δω και να ζήσω και για όλα τα άτομα που πέρασαν από τη ζωή μου και την άλλαξαν και τη σημάδεψαν με όποιο τρόπο, καλό ή κακό.
Τους ευχαριστώ όλους ανεξαιρέτως.


Η ευχή μου για μένα για την καινούρια χρονιά, είναι να μάθω να ευχαριστώ και να συγχωρώ. Α , κι εκείνη την ρημάδα την ησυχία που έχω παραγγείλει από πρόπερσι!

Οι ευχές μου για εσάς πέρα από υγεία , τύχη κι ευτυχία, είναι να βρείτε τη δύναμη να αντέξετε όλα όσα θα σας φέρει το 2013.
Να έχετε ηρεμία στην ψυχή και στο πνεύμα και να περνάτε ατάραχα τα άσχημα και να γλεντάτε μέχρι τελικής πτώσεως τα καλά.
Να βλέπετε , να ακούτε, να ζείτε, να νιώθετε μόνο όμορφα πράγματα και να περιστοιχίζεστε μόνο από ωραίους ανθρώπους, ντόμπρους, κιμπάριδες, θετικούς, γλετζέδες ακόμα και στα δύσκολα. Που να είναι εκεί για εσάς και όλοι μαζί να στηρίζεστε και να συνεχίζετε δυναμικά ακόμα και κόντρα στα κύματα.
Μέσα στο 2013 να ψοφήσει η αχαριστία,η προδοσία, η τρέλα, η εγωπάθεια, η μνησικακία, η έπαρση, η πλεονεξία, η κακία, η μικρότητα, ο θυμός, η πείνα,η αρρώστια, η μοναξιά.

Και σας εύχομαι επίσης να καταφέρετε να αγαπάτε, να προστατεύετε, να χαίρεστε και να τιμάτε τους δικούς ανθρώπους όσο τους έχετε, γιατί ποτέ κανείς δεν ξέρει για πόσο ακόμα θα είστε μαζί...

Αυτές τις μέρες θα ήθελα όσο τίποτα άλλο να βρεθώ στο νησί της συγχωρεμένης της γιαγιάς μου. Γιαυτό θα κλείσω με το δικό τους έθιμο, το έθιμο του Άγιου Βασίλη.
Τα κάλαντα δεν τα λένε παραμονή Πρωτοχρονιάς , αλλά ανήμερα.
Μόλις σκοτεινιάζει μαζεύονται οι παρέες και περνάνε με τα μουσικά όργανα από κάθε σπίτι!
Μένουν αρκετή ώρα εκεί και στήνετε ολόκληρο γλέντι με κεράσματα και φυσικά κρασί.
Έτσι καταλήγουν στα τελευταία σπίτια, το πρωί της επόμενης μέρας.

Εύχομαι και για εσάς όλο το 2013, να είναι ένα ατέλειωτο γλέντι!

Τίνα Βάμβουρα



2 σχόλια: